Oι χειρότερες δίαιτες των επονύμων του 2017 σύμφωνα με τον Βρετανικό Σύλλογο Διαιτολόγων

2016-12-08Άρθρα

Ποιές είναι οι χειρότερες δίαιτες των επονύμων του 2017 σύμφωνα με τον Βρετανικό Σύλλογο Διαιτολόγων (BDA);

Την πρώτη θέση κατέχει το clean eating! Όπως αναφέρει ο BDA "αφήστε το καθάρισμα (cleaning) για το πάγκο της κουζίνας και όχι το φαγητό". To clean eating επέφερε αύξηση των περιστατικών νευρογενούς ορθορεξίας, μιας διατροφικής διαταραχής, στην οποία τα άτομα έχουν εμμονή με την κατανάλωση τροφίμων που θεωρούν υγιεινά και δεν καταναλώνουν καθόλου τρόφιμα που θεωρούν ανθυγιεινά! 
Διαβάστε για τη δίαιτα αυτή εδώ: http://mantzorou.gr/…/clean-eating-poios-tha-elege-oti-den-…

Τη δεύτερη θέση έχουν τα αδυνατιστικά χάπια (μη συνταγογραφημένα), τα οποία όμως έχουν αρκετές παρενέργειες. Επίσης, αύξηση παρατηρείται και στην πώληση χαπιών αδυνατίσματος online, τα οποία δεν ελέγχονται και έχουν καταγραφεί και θάνατοι!

Την τρίτη θέση κατέχει το teatoxing, τα αποτοξινωτικά τσάγια, των οποίων οι ισχυρισμοί δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, ενώ περιέχουν βότανα με δράση διουρητικού και καθαρτικού. η απώλεια βάρους οφείλεται κυρίως σε απώλεια υγρών και διάρροια.

Την τέταρτη θέση κατέχει η δίαιτα 6:1. 6 ημέρες κανονικό φαγητό και 1 ημέρα απόλυτη νηστεία. Αν και ο Chris Martin λέει ότι τον βοηθάει να συγκεντρώνεται, ολόημερη νηστεία χωρίς καθόλου τροφή επιφέρει κόπωση και αδυναμία συγκέντρωσης, μεταξύ άλλων.

Την πέμπτη θέση κατέχει το juicing, δηλαδή η "αποτοξίνωση" με χυμούς. Ο οργανισμός μας αποτοξινώνεται μόνος του και κανένα τρόφιμο δεν μπορεί να μας αποτοξινώσει! Μάλιστα, λόγω της προσθήκης λαδιού καρύδας, ξηρών καρπών και σκόνης πρωτεΐνης οι χυμοί αυτοί καταλήγουν να περιέχουν αρκετές θερμίδες, μπορεί όσο και ένα γευστικότατο γεύμα, και δεν θα ήταν παράξενο αντί για μείωση βάρους να βλέπαμε αύξησή του!

'Οπως αναφέρει η Sian Porter του BDA:

Στην απώλεια βάρους ψάχνουμε να βρούμε τον γρήγορο τρόπο, και εμπιστευόμαστε τον οποιοδήποτε αναφορικά με τη διατροφή, τη δίαιτα και το φαγητό μας. Η αλήθεια είναι ότι αν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον είναι ψέμα! 

Ζητήστε τα επιστημονικά στοιχεία και λάβετε συμβουλές από το διαιτολόγο-διατροφολόγο σας!

Κάνετε μικρές βιώσιμες αλλαγές που θα κρατήστε για πάντα. Απολαύστε ποικιλία τροφίμων σε κατάλληλες μερίδες.

Η απώλεια βάρους και η διατήρηση της απώλειας είναι απαιτητική, αλλά όχι αδύνατη! Μην δυσκολεύεστε με ανορθόδοξες δίαιτες.

Διαβάστε τη λίστα με τους κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα εδώ: http://www.hda.gr/wp-content/uploads/2016/07/ΑΔΕΙΑ-ΑΣΚΗΣΕΩΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ_211120161.pdf