Ρυζόγαλο με ρύζι που περίσσεψε

2017-02-26Συνταγές

Αν σας έχει περισσέψει σκέτο βρασμένο ρύζι μπορείτε να φτιάξετε ρυζόγαλο εντός 20 λεπτών!

Τι θα χρειαστείτε:

 

 

  • Το ρύζι που έχει περισσέψει 
  • Ίση ποσότητα γάλακτος 1,5%, ή γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού ή καρύδας
  • Καρυδάκι, κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • Λίγη ζάχαρη, μέλι, στέβια ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)
  • Λίγο λικέρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βράστε το ρύζι με το γάλα μέχρι να βράσει. 
  2. Χαμηλώστε την θερμοκρασία και ανακατέψτε μέχρι να γίνει χυλός.
  3. Δοκιμάστε και εαν χρειάζεται προσθέστε λίγη ζάχαρη, ή μέλι, ή στέβια ή άλλο γλυκαντικό.
  4. Ρίξτε μια πρέζα αλάτι αν το ρύζι δεν είχε αλατιστεί.
  5. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, το καρυδάκι, την κανέλα ή και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας
  6. Απολαύστε το γλυκό σας!

Μπορείτε κατά το ανακάτεμα να προσθέστε και κάποιο λικέρ, ή κακάο για σοκολατένιο ρυζόγαλο.

Η συνταγή προέρχεται από το The Kitchn ( http://www.thekitchn.com/this-is-the-best-thing-to-do-with-your-leftover... )