Brownies γλυκοπατάτας
When life gives you sweet potatoes... you make sweet potato brownies
Αν έχεις μια γλυκοπατάτα, μπορείς να φτιάξεις, brownies γλυκοπατάτας με 5 υλικά! Ιδανικά για vegan και για όσους νηστεύουν!
Εγώ τα έψησα σε στρογγυλο ταψάκι. Θυμίζουν την υφή υγρού κέικ σοκολάτας!
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι πουρέ γλυκοπατάτας
- 1/2 φλιτζάνι ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι κακάο
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι (για τους vegan)
- 1/3- 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
1. Αναμειξτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ. Στο τέλος προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
2. Ρίξτε το μίγμα σε ένα ταψάκι με αντικολλητικο χαρτί και ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Καλή απόλαυση!
Weetabix tiramisu
Έχετε δοκιμάσει τα δημητριακά weetabix; Είναι από τις καλύτερες επιλογές για δημητριακά, χάρη στις φυτικές ίνες και τη χαμηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη!
Συνήθως καταναλώνονται με γάλα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εναλλακτικές συνταγές!
Αν σας αρέσει ο καφές και το tiramisu αυτή είναι μια συνταγή για εσάς!
Θα χρειαστείτε:
Για τη βάση:
- 1 "μπισκότο" weetbix
- 2 κ.σ. γάλα 1,5% ή ρόφημα αμυγδάλου
Για την "κρέμα":
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 κουταλάκι σιρόπι σφενδαμου ή μέλι
- 1-2 κουταλιές σούπας καφέ γαλλικό ή espresso
- κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα βαζάκι σπάστε το μπισκότο και αναμείξτε το με το γάλα
2. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την "κρέμα" και τοποθετήστε πάνω από τη βάση weetabix στο μπολ
3. Πασπαλίστε με το κακάο!
Καλή απόλαυση!
"Αυγο-τορτίγια"
Τα αυγά αποτελούν χορταστική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα. Πέρα από την κλασσική ομελέτα, ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικο: την "αυγο-τορτίγια" με τυρί & γαλοπούλα.
Κάτι μεταξύ ομελέτας & σάντουιτς η συνταγή είναι γρήγορη και πανεύκολη!
Εαν ψάχνετε εύκολες και γρήγορες συνταγές, βρήκατε το σωστό μέρος! Ανακαλύψτε και άλλες συνταγές εδώ!
Τι θα χρειαστείτε για 1 μερίδα:
- 1 αυγό
-1 φέτα τυρί
-1 φέτα γαλοπούλα
-λίγο λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε καλά το αυγό, όπως θα κάνατε για την ομελέτα
- Τοποθετήστε το σε καυτό τηγάνι στο οποίο έχετε ρίξει λίγο λάδι για να μην κολλήσει το αυγό και βεβαιωθείτε οτι το (χτυπημένο) αυγό καλύπτει όλη την επιφάνεια του τηγανιού
- Αφού μαγειυτεί και ξεκολλάνε οι άκρες από το τηγάνι, τοποθετείστε στη μέση 1 φέτα τυρί & 1 φέτα γαλοπούλα και διπλώστε την αυγο-τορτίγια (όπως φαίνεται στην εικόνα)
- Συνοδέψτε το ελαφρύ γεύμα με μια πηγή υδατανθράκων (εδώ: 1/2 πίτα για σουβλάκι) και λαχανικά
Για να γίνει σαν τορτίγια το αυγό, χρειάζεται 1 αυγό, αλλιώς η αυγο-τορτίγια δεν θα μπορεί να διπλωθεί.
Καλή απόλαυση!
Καρκινογόνα τρόφιμα
Ξέρετε ποια είναι τα πραγματικά καρκινογόνα τρόφιμα;
Κατά καιρούς βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες σχετικά με καρκινογόνα τρόφιμα, ή ακούμε από γνωστούς μας οτι αποφεύγουν το τάδε τρόφιμο επειδή είναι καρκινογόνο.
Στην πραγματικότητα μόνο δύο ομάδες τροφίμων είναι καρκινογόνες:
- το αλκοόλ και
- το επεξεργασμένο κρέας
Συνεπως, συστήνεται η περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ και επεξεργασμενου κρέατος.
Πιο συγκεκριμένα, συστήνεται να μην καταναλώνουμε πάνω από 1 ποτό ημερησίως, ή 7 την εβδομάδα, και γενικότερα να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο αλκοόλ.
Το αλκοόλ μπορεί να αντικατασταθεί με ροφήματα χωρίς αλκοόλ όπως κρασί ή μπύρα χωρίς αλκοόλ, virgin cocktails, και σόδες με γεύση. Επίσης, η μπύρα ως ποτό, η οποία έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, και μεγάλη ποσότητα μπύρας να αντιστοιχεί στο 1 ποτό. Η παρατεταμένη κατάχρηση αλκοόλ συνδέεται με χειρότερη κατάσταση ψυχικής υγείας, προβλήματα συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης, καρδιαγγειακά νοσήματα, ηπατικά και παγκρεατικά νοσήματα, καρκίνο του ήπατος, του εντέρου, του στόματος, και του μαστού.
Επίσης, συστήνεται να αποφεύγουμε την τακτική κατανάλωση αλλαντικών, συμπεριλαμβανομένης και της γαλοπούλας που πολλοί θεωρούν πιο "αθώα" επιλογή.
Και τι θα βάλουμε στο τοστ; Μερικές ιδέες είναι:
- τυρί φέτα και ντομάτα
- τυρί και αυγό (bonus η προσθήκη λαχανικών όπως αβοκάντο και ντομάτα)
- τυρί κρέμα και τυρί του τοστ (bonus η προσθήκη λαχανικών)
- χούμους και λαχανικά
Αν αναρωτιέστε για την ασπαρτάμη που ακούμε εδώ και χρόνια ότι είναι καρκινογόνα, η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ασπαρτάμη και τον καρκίνο.
Παράλληλα, το κόκκινο κρέας είναι επίσης στην κατηγορία των "πιθανώς καρκινογόνων" ουσιών. Διαβάστε εδώ για το κόκκινο κρέας.
Πηγή: